Uutiset

Suvi radioiden soitetuin kotimainen artisti 13.02.2014

Oululainen Suvi Teräsniska voitti Täydellinen elämä -kappaleella viime lokakuussa Syksyn Sävelen. Tammikuussa kappale palkittiin Iskelmä-gaalassa vuoden iskelmänä. Laulun tarina on vain kasvanut, ja nyt Petri Somerin säveltämä ja Sana Mustosen sanoittama Täydellinen elämä on noussut radioiden soitetuimmaksi kotimaiseksi kappaleeksi ja koko maan toiseksi soitetuimmaksi. Suvi tekee sijoituksella henkilökohtaista historiaa, sillä yksikään hänen aiemmista singleistään ei ole yltänyt radiosoittolistalla yhtä korkealle.

- Täydellinen elämä on minulle todella tärkeä laulu. Upeaa, että kuulijat ovat ottaneet kappaleen omakseen, Suvi iloitsee.

Vuosi 2013 oli Suville huikea: hän julkaisi kaksi pitkäsoittoa, Yö-tribuutin Hän tanssi kanssa enkeleiden sekä studioalbumin Pohjantuuli. Molemmat levyt nousivat suoraan virallisen albumilistan kärkisijalle, ja Listablogin mukaan Suvi on kaikkien aikojen kahdeksas suomalainen artisti, joka on saman vuoden aikana noussut kahdella levyllä albumilistan ykköseksi. Molemmat albumit ovat myyneet reilusti platinaa, yhteensä yli 60 000 kappaletta.

Suvi on maaliskuussa järjestettävässä Emma-gaalassa ehdolla kolmessa kategoriassa. Albumeiden Hän tanssi kanssa enkeleiden ja Pohjantuuli lisäksi kaikki Suvin aiemmat neljä albumia ovat myyneet platinaa. Yhteensä hänen levyjään on myyty yli 300 000 kappaletta.

Näytä uutisarkisto >