Uutiset

Suvin levy ylitti kultalevyrajan tänään 19.05.2009

Kesäkuussa 2008 julkaistu Suvi Teräsniskan esikoisalbumi ”Särkyneiden sydänten tie” on tänään ylittänyt kultalevyyn oikeuttavan 15 000 kappaleen myyntimäärän. Levy on ollut Suomen Virallisella Albumilistalla 23 viikkoa ja tällä viikolla sijoitus on 11. Näin pitkä elinkaari on iskelmälevylle poikkeuksellinen. Albumilta on julkaistu viisi singleä: ”Sanoja vaan”, ”Valkoinen valhe”, ”Hento kuiskaus”, ”Särkyneiden sydänten tie” ja ”Kylmät enkelit”.

Albumin suurin hitti ”Hento kuiskaus” on ollut 48 viikkoa Iskelmäradion kuuntelijalistalla. Myös Radio Nova on ottanut kappaleen soittolistalleen. Helmikuussa Suvi Teräsniska valittiin ylivoimaisesti Vuoden Iskelmätulokkaaksi Iskelmägaalassa. Suvin levy oli Emma-ehdokkaana sekä Vuoden Debyyttialbumi että Vuoden Iskelmäalbumi –sarjoissa.

20-vuotiaan Suvin esikoislevyä on kiitelty niin kuulijoiden kuin musiikin ammattilaisten toimesta. Ylen Populaarimusiikin päällikkö Jukka Haarma totesi vuosi sitten blogissaan "Suvin ensialbumi on tämän vuosisadan paras kuulemani iskelmädebyytti." Albumin tuottajina toimivat Toni Nygård, Leri Leskinen, Mikko Kangasjärvi ja Jari Latomaa. Tuotantopäällikkö Pequ Nieminen Warnerilta näkee Suvin suosion osana iskelmän murrosta ”Suvissa kiteytyy hienosti ajatus uudesta iskelmästä, joka on ihan muuta kuin perinteinen tanssi-iskelmä. Suvin kaltaiset uuden sukupolven iskelmäartistit liikkuvat luontevasti popin, rockin ja iskelmän välimaastossa ja koskettavat suurta yleisöä paljon enemmän kuin vaikkapa tiukkaan formaattiin puristetut tangokuninkaalliset.”

Nykyään Tampereella asuvan Suvin vuosi on ollut kiireinen sillä keikkailun ohella hän on ahkeroinut ylioppilaskirjoituksissa. Suvi saa valkolakin Oulussa Madetojan Musiikkilukiosta. Lakkiaisia vietetään toukokuun viimeinen päivä Suvin isovanhempien luona Kolarissa.

Syksyllä Suvi vierailee taustalaulajana Yön Loisto 2009 –konserttikiertueella ja valmistelee seuraavaa levyään.

Näytä uutisarkisto >