Biografia

Suvi Teräsniska

Oululaisen Suvi Teräsniskan elämässä on tapahtunut paljon sitten edellisen Pohjantuuli-studioalbumin. Merkityksellisimpiä ja tähänastisen elämän muutenkin tärkeimpiä päiviä ovat olleet rakkaushäät ja esikoislapsen syntymä.

Muun muassa noiden elämän suurten risteyskohtien synnyttämät tunteet kuuluvat Suvin uudella levyllä Sinä olet kaunis. Albumin elämää syleilevä pohjavire kiteytyy hienosti nimikkobiisin sanomaan. “Elämä on kaunista, koska sinä olet kaunis.”

- Olin Sinä olet kaunis -levyllä ensimmäistä kertaa itse ideoimassa biisejä tekijöiden kanssa. Ehdin pitkän tauon aikana pohtia mistä haluaisin laulaa, joten aiheet ovat henkilökohtaisempia kuin koskaan aiemmin. Minulle on tapahtunut parin vuoden aikana suuria elämänmuutoksia, joista isoin on oman perheen saaminen. On luonnollista, että suuri muutos heijastuu myös musiikkiini, Suvi sanoo.

Soundimaailmaltaan levy on hieman aiempaa popimpi. Sinä olet kaunis -albumin ovat tuottaneet Leri Leskinen, Janne Oinas, Petri Somer ja Ilkka Wirtanen. Esimakua Suvin pian kymmenen vuotta kestäneen menestyksekkään uran henkilökohtaisimmasta albumista on antanut elokuussa julkaistu single Elämäni miehiä.

Kaikki Suvin aiemmat albumia ovat myyneet vähintään platinaa, yhteensä hänen levyjään on myyty yli 300 000 kappaletta. Tänä syksynä Suvi ihastuttaa katsojia Nelosen supersuositussa Vain elämää -ohjelmassa.